netherlands germany france united-kingdom

Escamillo

 • Stud-book Oldenburg
 • Sexe Étalon
 • 2015
 • Couleur Bai foncé
 • Hauteur 169
 • Discipline Dressage
 • Info
  Frais de saillie 2675
  Approuvé pour Oldenburg
  Sperme frais, congelé
Escolar Estobar Ehrentusch
Florence
Farah Dina Fürst Piccolo
Samira
Cassila Rohdiamant Rubinstein I
Elektia V
Chantal De Niro
Caruge
 • Info

  Burg Cup-finalist en zilveren en bronzen medaillewinnaar op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden
  Wat een geweldige prestatie! Ondanks de aanhoudend sterke vraag van de fokkers en een navenant late start van het toernooiseizoen, kwalificeerde Escamillo onder Manuel Dominguez Bernal/ESP zich voor de finale van de Neurenberg Burg Cup met een ongelooflijke 77,585 procent als het op één na beste paar - achter onze Heer Europa. Daarmee zette hij zijn uitstekende prestaties op het WK voor dressuurpaarden voor zes- en zevenjarigen, die werden beloond met zilver en brons, naadloos voort. In de sterke opwarmproef van Frankfurt Burg-Pokal pakte hij de derde plaats met 73,634 procent.

  Escamillo was premiehengst bij zijn keuring in Verden in 2017, slaagde in 2018 voor zijn 14-daagse proef met een dressuurscore van 9,08 en rondde zijn sportproef onder Helen Langehanenberg in 2020 af met een winnaarsscore van 9,36. Onder de runner-up van het Olympische team kwalificeerde hij zich op vijfjarige leeftijd ook voor de Duitse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden met een 9,5. In 2021 won hij de M dressuurpaardenproef in Haftenkamp met 8,8 (tevens kwalificatie Bundeschampionat 6jr) onder Manuel Dominguez Bernal/ESP. In hetzelfde jaar ontving Escamillo de Weltmeyer-prijs van de Hannoveraanse Vereniging.

  Qua fokkerij is Escamillo nu al één van de meest succesvolle dekhengsten. Het aantal van zijn goedgekeurde zonen bedraagt bijna 40, waaronder onze federale en staatskampioen, tweevoudig winnaar van het verrichtingsonderzoek en hoofdpremiewinnaar Escanto PS, onze seriewinnaar in rij- en dressuurpaardenproeven, Expectation PS, de Neustadt Champion Stallion en Riding Horse Series Winner Element of Crime, de Hannoveraanse premiehengst, 700.000 euro hengstenmarktprijstopper en zesde plaats in de vierjarige competitie op het WK voor dressuurpaarden, Glock's Energy/Ruben Mengual Reig/ESP, onze Pavo Cup-winnaar Extreme U.S., de Westfaalse reservekampioenshengsten Escaneno, Espléndido MT en Excalibur, evenals de Duitse kampioenschappen derde en DSP-kampioen Elocin en de DSP-kampioen Birkhof's Esperanto. Van zijn andere sportnakomelingen springt de tweevoudig Duits en Westfaals kampioen Eivissa/Jessica Lynn Thomas/SWE eruit, die in Warendorf de 10e plaats won voor zowel de draf als de galop en voor berijdbaarheid en het bouw de 9,5. Enigma OLD won brons op de Oldenburger Kampioenschappen voor vierjarigen. Embolo, derde in het Westfaalse wapen op het Toernooi der Winnaars, behaalde de sensationele hamerprijs van 590.000 euro, de hoogste prijs ooit behaald door een rijpaard op een Westfaalse veiling. AWÖ Federaal Kampioen bij de driejarigen werd Eyecatcher W in Stadl-Paura/AUT, winnaar van de Herwart van der Decken-Show in Verden was de Escamillo-dochter Exclusive.

  De vader, de Westfaalse en tweevoudig Bundeschampion Escolar, plaatste zich onder Olympisch kampioen en rijkampioen Hubertus Schmidt in de Burg Cup Final, de finale van de Louisdor-prijs en op de Duitse kampioenschappen. Het echtpaar maakte deel uit van de Duitse Olympische ploeg.

  De moeder Verb.Pr.St. Cassila is een volle zus van de goedgekeurde Grand Prix-hengst/Elizabeth Fincke-Koch/SUI en de eveneens goedgekeurde S* dressuurhengst Romeo Niro. Ze bracht ook haar volle broer mee naar Escamillo, Empire HW, die in 2023 in de VS won onder Nadine Schwartsman/USA tot Inter I.

  In 1993 werd hij Duits kampioen voor rijpaarden en nam hij deel aan Grand Prix-races onder Lisa Wilcox/USA. Ongeveer 50 van zijn zonen hadden een vergunning. Zijn meest succesvolle nakomelingen zijn Valentina Truppa/ITA Olympische partner Eremo del Castegno en Helen Langehanenberg's Responsible OLD.

  De grootmoeder Chantal is een volle zus van de goedgekeurde en Grand Prix-succesvolle Dumont/Juliane Brunkhorst en Hartwig Burfeind. De halfbroer Aquavit (v. Argentinus) is succesvol in internationale springconcoursen.

  De pedigree wordt gevolgd door De Niro, Landaridel en Zeus.

  De derde moeder St.Pr./El.St. Caruge is een volle zus van de goedgekeurde hengst Laphroaig/Leporello en tevens moeder van meerdere staatspremiemerries. Haar volle zus is niemand minder dan de Bundessiegermare St.Pr./El.St. C majeur, waaruit vier goedgekeurde hengsten voortkomen.

  Komt uit de lijn van El.St die bij Gestüt Wendeln wordt onderhouden. Assepoester, waaronder de vijf volle broers en zussen Sir Heinrich OLD, Cindy OLD, Candy OLD, Caty OLD en Casey OLD (allen v. Sir Donnerhall I) en het Grand Prix-dressuurpaard Radondo (v. Romanov)/Ashley Holzer/USA, evenals de hengsten Zymbal I en II (beide v. Zeus), First Class I en II (beide v. Furioso II), Sesostris (v. Silvio I),  Rubino Rosso (v. Rubinstein), Castus I en II (beide v. Classiker), Stiefelkönig (v. Silvano), Grand Marnier (v. Galoubet A), Pharaoh (v. Parabol), RTL (v. Rubinstein), Veteran (v. Rohdiamant), Solo Hit (v. Sandro Hit), Get Smart (v. Granulit), Fortune Hunter.Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus