netherlands germany france united-kingdom

Quaterdance

 • Studbook Brandenburg
 • Sex Stallion
 • Born 2010
 • Colour Dark bay
 • Height 170
 • Discipline Dressage
 • Info
  Stud fees 1150
  Approved for Zuid-Duitse Verbanden
  Sperm frozen
Quaterback Quaterman Quando-Quando
Räuberbraut
Passionata Brandenburger
Poesie
Grace Exposé Excurs (Exorbitant xx)
Dorette (Landlord - Raimond)
Graphic II Rubinstern Noir
Grazie (Freudentanzer)
 • Info

   

  Quaterdance VICE BELGISCH KAMPIOEN 2022 op GP niveau!!


  Belgisch Kampioen 4 Jarige paarden 2014,
  Frans Kampioen 4 jarige paarden 2014,
  Frans Kampioen 5 jarige paarden 2015,
  Frans vice-kampioen 6 jarige paarden 2016

  Geselecteerd Wereldkampioenschappen jongen Paarden Verden, 6 jarigen voor het Duitse Team.
  Premienhengst 2015 Zuidduitse Verbanden Munchen

  2de reserve Kampioen 2013 Zuid Duitse Stamboeken in München.

  Quaterdance is op zijn jonge leeftijd reeds een veel besproken hengst! Op zijn keuring in München bekoorde hij de jury en het publiek met zijn bewegingen, en werd er tot 2de Reserve-kampioen in de dressuur gekroond.
  Eind September 2014 leverde Quaterdance onder zijn amazone Amandine Prevost zijn visitekaartje af in Saumur/Frankrijk. Ze wonnen de qualificaties én de finale met monsterscores, waarbij de maximumscore 10 voor de Galop. De draf werd met 9,4 bedeeld en de stap 8,5. De totaalindruk kwam uit op een topscore van 9,5! De finale werd gewonnen met een score van 91%.
  Quaterdance liep ook in België succesvol in de proeven jonge paarden, en won 3 van de 4 selectiewedstrijden in Frankrijk, en een tweede plaats.
  Quaterdance heeft zijn talent en beweging van geen vreemden.

  In Gèsves 2014 deed hij zijn prestaties nog eens over en beheerste van dag 1 de reeks van de vierjarigen. Drie weken na Saumur maakt hij het succes compleet voor hem en zijn amazone Amandine Prevost door ook nog de titel in België te pakken!

  Zijn vader Quaterback is een der meest belovende verervers van deze tijd. Op jonge leeftijd heeft hij reeds meer dan 56 gekeurde zonen.
  Moedersvader Exposé is een Holsteiner hengst die over een mooi type en goede bewegingen beschikte. Expose liep onder Christian Flamm in de kijker tot op S-niveau, waarna hij werd gekocht door een junior amazone. Maar ook in de fokkerij bewijst hij zijn degelijkheid in de moederlijn. Ook hengsten als Belantis hebben hem als moedersvader.
  In derde generatie vinden we Rubinstern Noir, een zoon van de legendarische Rubinstein I, die kan doorgaan als een der best verervende zonen van Rubinstein. Hij dekte vooral in het oosten van Duitsland, waar zijn bloed nog steeds gewaardeerd wordt in de moederlijn.
  Verder in de moederlijn gaat Quaterdance terug op Freudentanzer, een zoon van Fruhlingstraum II, en de volbloed Domenico.
  Quaterdance is een product uit de 'Grenzmaid'-lijn, een van de foklijnen van het Haupt- und Landgestüt Brandenburg. Uit dezelfde moederlijn komen ook de gekeurde zonen Senar I en II, Koliander, Graf Lindenau, Griton, Glucksruf, Grenzfall, Gambler, Graf, Druse, Quiztime, Grande Couleur...
  De hengst is klinisch en op RX volkomen in orde.
  Zijn eerste jaargangen leverden een collectie goed bewegende veulens op die met veel afdruk bewegen en goed kunnen schakelen.
  In 2022 zal de hengst door middel van diepvriessperma beschikbaar zijn voor de fokkerij in door ons erkende inseminatiecentra.

  Dekgeld 1150 euro.This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more