netherlands germany france united-kingdom

Total Caledonia

 • Studbook Westfalen
 • Sex Stallion
 • Born 2020
 • Colour Black
 • Height 170
 • Discipline Dressage
 • Info
  Stud fees 856
  Sperm fresh
Totilas Gribaldi Kostolany
Gondola II
Lominka Glendale
Elsa
Sugar Plum Fairy Sir Donnerhall I Sandro Hit
Contenance D
Donner Dancing Don Schufro
Florentyna
 • Info

  Total Caledonia was Ic premiehengst, tweede reservewinnaar en in veel opzichten het "meest complete paard" op de Oldenburger Hengsttage 2023 in Vechta. Briljant qua type en kwaliteit in alle drie de basisgangen zonder uitzondering - soeverein in elk opzicht! Total Caledonia belichaamt sportieve kwaliteiten voor de hoogste eisen, heeft onwankelbare zenuwen en leert met veel ijver op een voorbeeldige manier.

  De legendarische vader Totilas was tijdens zijn leven tweevoudig Europees kampioen in Windsor 2009, won drie gouden medailles op de Wereldkampioenschappen in Lexington in 2010 en vestigde verschillende wereldrecords. Inmiddels zijn er alleen al in Duitsland meer dan 30 zonen goedgekeurd en meer dan 20 van de nog jonge nakomelingen zijn al internationaal succesvol in de gevorderde klasse. Gouverneur, Thiago en Toto Jr. De moeder El. St. Sugar Plum Fairy en Foundation brachten op de Oldenburger Elite Mare Show 2022 in Rastede de I c briljante ringmerrie 2022, Shadow Fairy Caledonia, die kort daarna de bronzen medaille won op het Bundeschampionat voor driejarige merries en ruinen. Na talloze titels in de loop van zijn carrière (premiumhengst, winnaar van de hoofdpremie, winnaar van het verrichtingsonderzoek, Bundeschampion, vice-wereldkampioen), behoort moedersvader Sir Donnerhall I nu tot de wereldtop van de dressuurverervers en werd hij derde in de WBFSH-wereld ranglijst in 2022. Grootmoeder Donner Dancing is een dochter van de Oldenburgse topvererver Don Schufro, die met Andreas Helgstrand Deense dressuurgeschiedenis schreef. In 2004 was hij Deens vice-kampioen; In 2008 was er teambrons in Peking. Hij won ook verschillende WK-kwalificatiewedstrijden. Daarnaast leidde Don Schufro jarenlang de FN fokwaardeschatting. De goedgekeurde hengst Force Majeure (v. For Romance I) en de internationaal succesvolle dressuurpaarden Any How/Anne van Olst (DEN) en Don Caledonia/Hannah Biggs (GBR) komen uit een nauwere relatie. De volbloed moederlijn vloeit over in de tak van Yonne xx uit de grote volbloedfamilie 4. Yonne xx werd zelf moeder van de bekende Celle staatshengst Jonkheer xx, maar ook van hengsten als de Trakehner Iffland, Il Divo xx ( State Stud Marbach en Warendorf), Ildefonso xx (PB Hess.), Ilion xx (Provincie Celle, PB Rhld.), Impulsivo xx (PB Hess.), Irish Stew xx (PB Rhld.), Jet Stream xx (PB Oldbg. , DK, State DB Celle) , Just Spectacular xx (PB Oldbg., Hann.) en Justinianus xx (PB Oldbg., Bad.-Wttbg.) gaan terug op deze stammerrie.

   

  Dekvoorwaarden:  300€ direct te betalen + 500€ bij levend veulen + btwThis website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more